top of page

Nieuwe strategie
voor flexwonen

Nieuwe strategie
voor flexwonen

& Van Tuijn Stedenbouw

Stedenbouwkundig plan Djept 

Ruim 100 bewoners & omwonenden van Djept (Veldhoven) gingen met ons mee op buurtsafari. Ze konden hun ei kwijt over het voornemen van Gemeente Veldhoven, Stayinc. en Woonbedrijf om woningen te ontwikkelen in Djept. 

 

De safari was de eerste van een drietal momenten waarin buurtbewoners betrokken worden bij de gebiedsontwikkeling. Tijdens dit eerste moment hebben we gezamenlijk het gebied verkend. Onder begeleiding van een ecoloog hebben we door een andere bril naar het gebied gekeken. Tijdens het wandelen gingen we met bewoners in gesprek. Over hoe zij het gebied beleven, wat zij belangrijk vinden en hoe zij het in de toekomst graag zouden zien.

kleur-2.gif
“Ik hoop hier 100 te worden. ”

- bewoner

alle foto's: Igor Fotografie

Ze vertelden ons belangrijke dingen, die we nooit van een kaart hadden kunnen aflezen. Over een jaarlijks buurtevenement, georganiseerd door een plaatselijke tractorclub. Een collectie oude stoommachines met wereldwijde belangstelling en bewoner Mart die drie keer per week door de dorpsstraat loopt om zwerfafval op te ruimen. Essentieel onderdeel van het (sociale) DNA van Djept en input voor de gebiedsvisie, waaraan met Tom van Tuijn Stedenbouw en FAAM Architects wordt gewerkt.

“De Tractormennekes demonstreerden hier op de jaarlijkse Historische Dorsdag met ouderwetse landbouwmachines hoe graan vroeger geoogst werd. ”
pijl.gif

- bewoner

kleur-1.gif
“De Polderstraat is het enige plattelandsstraatje dat er nog over is, laten we dat koesteren. ”

- bewoner

“Ik zou wel bij een houtwalletje willen wonen en de schuur aan de Polderstraat omtoveren tot ontmoetingsruimte. ”

- bewoner

bottom of page