top of page
pijl.gif

foto's Nick Bookelaar

& Concrete Culture

kleur-2.gif

Koelhuis
District

Een nieuw stukje stad waar jongeren die nu geen woning kunnen vinden en de stad verlaten een permanente thuisbasis kunnen vinden en kunnen wonen, werken en hun werk kunnen ontsluiten aan een groter publiek? En dat in de regio waar de bedrijven zitten die het werk ook produceren? Het Koelhuis District gaat daar invulling aangeven.

 

Kunst en cultuur voor de lange termijn borgen binnen gebiedsontwikkeling. Wie doet het echt? Wie durft? 
 

Koelhuis Eindhoven wordt getransformeert tot de nieuwe permanente thuisbasis voor nieuwe mediakunst, immersieve technologie en hedendaagse cultuur met als missie deze te ontsluiten aan een groot publiek, en om complexe thema’s toegankelijk te maken. De naastgelegen locatie aan de Hugo van der Goeslaan wordt ingezet om woon- en werkruimtes te ontwikkelen voor talent werkzaam in deze sector. Deze ontwikkelingen functioneren onder de naam Koelhuis District als één ambitieus stedelijk vernieuwingsproject met Immersive Experiences als focus.

Koelhuis District is een concept en initiatief van Concrete Culture (een samenwerking tussen Factorr en Bakkers | Hommen) en wordt ontwikkelt door Bakkers | Hommen met als doel om kunst en cultuur voor de lange termijn te bestendigen binnen gebiedsontwikkeling.
 
Scheepers&Renee nodigt mensen uit om het plan te komen voorproeven en organiseert buitengewone gebeurtenissen om te laten zien hoe je het gebied in de toekomst kunt gaan beleven. Ze nodigt mensen uit om erover in gesprek te gaan en vormt de schakel tussen het publiek, de omwonenden en de planvormers.

live performance Foundscape Orchestra, Daniel Maalman