top of page
IMG_1988.jpeg

& Gemeente Eindhoven

EMMA
Talks

Toen iedereen in de eerste coronagolf thuis achter het scherm gekluisterd zat, produceerden we voor het eerst in onze carrière een echte talkshow, maar dan nét even anders. De houtwerkplaats bij NUL ZES werd leeg getrokken, kranen en camera’s werden naar binnen gereden en een volledige studio werd opgetuigd.

Gemeente Eindhoven vroeg ons namelijk in 2018 al onze voelsprieten uit te zetten in het Victoriapark. Weet je nog? We onderzochten hoe toekomstige bezoekers het park zouden willen beleven. We hadden lange gesprekken met ondernemers en bewoners en interviewden ruim 150 passanten. We dwongen een plek aan de vergadertafel af om onze onderzoeksresulten ook een plek te geven en onze belevingsvisie werd opgenomen in de opdrachtbrief aan de landschapsarchitect, West8.

Toen het definitieve ontwerp (DO) van West 8 voor het Victoriapark klaar was werd het hoog tijd om de buurtbewoners te laten zien hoe hun input in het ontwerp was geland. De gemeente vroeg ons; ‘Hoe pakken we dit gesprek aan?’. We zochten de bewoners weer op en maakten op basis van wat we hoorden een communicatiestrategie. We sloten het proces af met een talkshow. Te gast waren wethouders Rik Thijs en Yasin Torunoglu, ontwikkelaar Foolen & Reijs, landschapsarchitect Adriaan Geuze en wij zelf. 

bottom of page