top of page
& Gemeente Eindhoven.jpg

& Gemeente Eindhoven

Urban Spijkers met
Sportpark Koppen

Met een emmer energie en een kop vol dromen bedachten een aantal actieve buurtbewoners een paar jaar geleden een plan voor een Urban Sportpark. Geweldig, zo’n burgerinitiatief! Maar die grootse plannen moeten ook aansluiten op stedelijk groen, evenementen, op infrastructuur zoals fiets- en wandelroutes, autowegen en het openbaar vervoer, en ze moeten veilig zijn, toekomstbestendig en duurzaam. Kortom; behoorlijk wat om je hoofd over te breken en niet zo 1,2,3 afgevinkt. Terwijl er achter de schermen bij de gemeente nog vanalles moet worden geregeld, dreigt na jaren ploeteren de energie bij de bewoners op te raken. Juist wanneer je de sfeer vast wilt houden en door wilt pakken!

Hoe sla je een brug tussen wetten en kaders van de gemeente en verlangens, wensen en dromen van actieve buurtbewoners?
kleur-1.gif
pijl.gif

Tijd om spijkers met koppen te slaan. Urban Spijkers met Sportpark Koppen welteverstaan. In een energieke namiddag werden individuele verlangens en publieke agenda’s geïnventariseerd en op elkaar afgestemd. Alle disciplines van de gemeente en alle stakeholders uit het gebied waren aanwezig om in één middag een gezamenlijke visie te vormen.
 

Om het wij-zij denken voor te zijn speelden we voor de bijeenkomst een zelfbedachte versie van zeeslag met de buurtbeheerder. Zo konden we vooraf inschatten waar iedereen zich op het speelveld bevond. Wie waren het het meest met elkaar oneens? Wie is de kapitein van het schip en wie zijn degenen die het regelwerk moeten verrichten? Met die informatie in het achterhoofd gaven we iedereen die avond een bijzondere rol. Iemand hield de tijd bij en ramde de gespreksonderwerpen er doorheen. Een ander tekende live de plattegrond op basis van wat gezegd werd en stak een rode vlag in de lucht wanneer informatie dreigde te conflicteren met de live tekening. Een onafhankelijke gespreksleider hield iedereen bij de les en de schrijfster van het projectplan documenteerde secuur alle gemaakte afspraken.

kleur-2.gif
00100dPORTRAIT_00100_BURST20190225130007
kleur-2.gif
bottom of page