top of page
IMG_2169_copy_kopiëren.jpg
kleur-1.gif
pijl.gif

Om het ijs te breken organiseerden we als aftrap van dit traject een M&M kennismakingsquiz. Onder het genot van volksmuziek sorteerden we samen met de ouderen de M&M’s op kleur. De ouderen fungeerden als bank en beheerden allen hun eigen M&M valuta. Een quizmaster legde stellingen voor die de ouderen en de studenten konden beantwoorden door hun hand omhoog te steken, zoals: “Ik hou van Disney films”, “Ik ben verliefd” of “Ik word liever gezond 130 of doe alles wat God verboden heeft en knijp er lekker vroeg tussenuit.” Het geven van een zelfde antwoord werd beloond met een punt. Diegenen met de meeste overlappende antwoorden, vormden samen een filmcrew.


De films zijn terug te zien op www.myfutures.nl onder het kopje ‘Samen Speculeren’.

& ZuidZorg

kleur-2.gif

M&M kennismakingsquiz

In een van de casestudies van het My Futures project onderzochten we met ouderen hun (sociale) toekomst. We daagden ze uit om samen verder te kijken dan de dag van vandaag en morgen. In een serie speelse activiteiten leerden we dat inspiratie en verbeeldingskracht kan helpen om de zorgen van de dag even te vergeten, en ruimte te creëren voor mogelijkheden.


In een van deze activiteiten namen we elf studenten van Design Academy Eindhoven aan boord als tijdelijke collega-onderzoekers. In een reeks van vijf lessen speculeerden we over mogelijke toekomstscenario’s, gebaseerd op het nieuwste werk van wetenschappers over de hele wereld. De studenten combineerden ethno-fiction met science-fiction en produceerden samen met de ouderen korte speculatieve films. Zo was er een groep die een date heeft vastgelegd van een 80-jarige met een robotbloem, werd in beeld gebracht hoe je met behulp van VR in de huid van je kat kunt duiken, en is er een nieuw beroep bedacht voor een 130-jarige.

kleur-2.gif
“Mensen kropen verder  uit hun schulp dan
normaliter bij het Ontmoet & Groetplein. Zo werden onderwerpen vaker bespreekbaar
dan voorheen.”

Gerard van Bakel, directeur Zuidzorg Extra

kleur-1.gif
2017-11-29 15.24.23 -tekstkopie.jpg
bottom of page