top of page
200612_JVH_DeBuurtIsTerug02_1.jpg

foto: John van Hamond

pijl.gif

Van vernuftig uitgekiende gebouwen waar jong en oud op één verdieping samen kan koken tot een doodgewoon restaurant met een groot terras. Van waterstofmagneettreindingen tot ingewikkelde robots. Van automatische bediening tot gewoonweg meer mensen in de stad. Als het aan de Fellenoorders ligt, wordt de stad van de toekomst een markante, groene en hypermoderne plek. Een plek waar je in principe om heel veel praktische redenen niet meer hóeft te komen, maar waar je wilt komen om allerlei interessante mensen te ontmoeten terwijl je een (figuurlijke) wheelie maakt.

& Fellenoord

Pitstop voor

de Toekomst

kleur-2.gif

In het huidige klimaat van Eindhoven, waarin de hele stad een grondige verbouwing ondergaat, is het belangrijk na te blijven denken over de mensen die er in, tussen en naast komen te wonen. 

 

Fellenoord, een buurt aan de noordkant van het station van Eindhoven, is ook onderdeel van die stad. Met een ontwerpbril op en een verlangen om samen met Fellenoord te werken naar een stad voor iedereen, organiseerden ZieglerGautier, Scheepers&Renee en Lotte de Haan een Pitstop naar de Toekomst. Zo'n snelle pitstop paste niet alleen als metafoor goed in het onderzoek, het was ook een manier om op gepaste afstand passanten aan de tand te voelen.


De dynamische Kruisstraattunnel, die het noorden en zuiden van Eindhoven verbindt, was de ideale plek om even stil te staan bij de stad van morgen. Hier hielden onze coureurs voorbijgangers staande. Waar gaat de reis naartoe? En hoe ziet het er daar over twintig jaar uit? Hoe moet de stad van de toekomst er eigenlijk uitzien? Wat zou jij realiseren als je een ongelimiteerd budget ter beschikking had?

Als het aan de Fellenoorders ligt wordt de stad van de toekomst een markante, groene en hypermoderne plek waar je in principe om heel veel praktische redenen nooit meer hóeft te komen, alleen om allerlei interessante mensen te ontmoeten terwijl je een wheelie maakt.
kleur-2.gif
kleur-1.gif
“Een tip voor de stad van de toekomst? Meer licht! Ik heb een klein dochtertje en het voelt hier niet veilig.

- voorbijganger

Teamfoto.jpg

foto: John van Hamond

IMG_20200625_093450.jpg

artikel NRC 22 juni 2020

bottom of page